Terrorens kalifat

  • Tirsdag, 25. april 2017 - 17:30 til 21:30
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale U53
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2015, 2016
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Torsdag, 20. april 2017 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Samfundsvidenskabelig aktivitet, hvor du kan møde en af tidens mest brugte tv-eksperter, når emnet falder på Islamisk Stat. Du vil blive klogere på, om det f.eks. er politisk-ideologiske, sociale, psykologiske eller medieskabte faktorer, der betyder noget for radikaliseringen af Vestens unge.

Terrorens Kalifat

v/journalist cand.public, Deniz Serinci

Islamisk Stat (IS) har de seneste år etableret sig som en både frygtet og stærk aktør i Mellemøsten. For få år siden kendte de færreste IS, men organisationen har på kort tid udviklet sig til en magtfaktor i Mellemøsten, især i Syrien og Irak, som i forvejen er præget af ustabilitet. På denne aften kommer vi ind i IS og organisationens ideologi og historie.

Vi vil tage fat på baggrunden for IS, herunder om mulige årsager til islamisme og voldelig jihad og om fremtidsudsigterne for den voldelige organisation. Borgerkrigen i Syrien og konflikterne i Irak og deres betydning for IS vil ligeledes blive belyst. Endvidere vil vi fokusere på, hvad der får danske statsborgere til at tage til Syrien/Irak og kæmpe med IS – samt hvad der skal til for at forhindre denne radikalisering.
 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet, hvorfor også andre end Akademiets deltagere kan deltage.

PRAKTIK: Der er indlagt spisepause og Folkeuniversitetet giver sandwich til deres regulærer kursister, men der er ingen forplejning til jer ATU'ere - så HUSK madpakken.

FIND VEJ: Du finder lokale U53 nær indgang L her! HUSK at registrere dig hvis du er i bil og parkerer ved SDU - se kort over parkeringsforhold og parkeringsprocedure ved SDU Odense her!

AFVIKLER:  Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@ungetalenter.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere: 11
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk