Kvantebanditternes mystiske univers

  • Torsdag, 6. april 2017 - 19:00 til 21:00
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale U45
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2015, 2016
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 3. april 2017 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Naturvidenskabelig aktivitet, hvor Kvantebanditterne vil åbne op for vores forunderlige kvanteunivers, så du bliver klogere på universets mindste bestanddele og hvordan universet består af individuelle partikler med forskellige egenskaber. 

Kvantebanditternes mystiske univers og de uforudsigelige partikler!

v/ Lektor & ph.dThomas Ryttov og Astrofysiker &cand.scient. Maiken B. E. Christiansen

Kvantebanditterne kommer og fortæller om kvanteuniversets hemmeligheder! Lektor i fysik Thomas Ryttov og astrofysiker Majken Christensen dykker ned i universets mindste bestanddele og forklarer, hvordan universet består af individuelle partikler med forskellige egenskaber - og de vil vise, at i visse tilfælde er disse egenskaber stik imod vores menneskelige intuition. 

Kvantebanditterne fortæller om GUT, partikelfysik og kvantemekanik. De zoomer ind på de enkelte atomer og ser at der gælder nogle helt andre regler, end dem vi er vant til på makro skala. Samtidigt viser de overraskende eksperimenter, som viser at verden måske ikke er helt som vi går rundt og tror til daglig!

 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet, hvorfor også andre end Akademiets deltagere kan deltage.

PRAKTIK: Der er ingen spisepause eller forplejning.

FIND VEJ: Du finder lokale U45 nær indgang F her! HUSK at registrere dig hvis du er i bil og parkerer ved SDU - se kort over parkeringsforhold og parkeringsprocedure ved SDU Odense her!

AFVIKLER:  Kira - tlf. +45 5383 6945 mail: kira@ungetalenter.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere:
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk