Vækkelser

  • Tirsdag, 18. april 2017 - 19:30 til 21:15
  • SDU Odense, Campusvej 55, 5230 Odense M, Lokale U45
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2015, 2016
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Mandag, 10. april 2017 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Humanistisk foredrag om, hvordan Martin Luthers 95 teser blev startskuddet til reformationen og en lang række begivenheder og ideer, der ændrere både kirke og samfund.

Vækkelser

v/Hosptitalspræst & Ph.d. Jens Rasmussen

31. oktober 1517 går en vred ung mand op mod kirken i Wittenberg og sømmer et papir fast på kirkedøren. På papiret står 95 teser, der bliver startskuddet til en af de største omvæltninger i Europas og Danmarks historie.

Martin Luther var mange ting: både munk, professor og ægtemand, men først og fremmest en rebel, der satte ord på sin tids behov for forandringer. I 2017 er det 500 år siden, hans forandrende vinde blæste ind over Europa og Reformationen stod for døren. Det markeres i hele norden, både hos kirken selv, men også i det omkringliggende samfund, som Luther fik afgørende indflydelse på. 
 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet, hvorfor også andre end Akademiets deltagere kan deltage.

Dette foredrag er en del af en forelæsningsrække om reformationen - du kan deltage i et enkelt, et par eller alle foredrag, som du nu har lyst. Forelæsningsrækken afvikles både i Odense og Kolding - men på forskellige datoer.

PRAKTIK: Der er ingen spisepause eller forplejning.

FIND VEJ: Du finder lokale U45 nær indgang F her! HUSK at registrere dig hvis du er i bil og parkerer ved SDU - se kort over parkeringsforhold og parkeringsprocedure ved SDU Odense her!

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 07236 mail: janne@ungetalenter.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere:
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk