Reformation, luthersk ortodoksi og trolddomsforfølgelser

  • Tirsdag, 25. april 2017 - 18:15 til 20:00
  • SDU Kolding, Universitetsparken 1, 6000 Kolding, Lokale 11.57
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2015, 2016
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Torsdag, 20. april 2017 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Humanistisk foredrag om, hvordan Martin Luthers 95 teser blev startskuddet til reformationen og en lang række begivenheder og ideer, der ændrere både kirke og samfund.

Reformation, luthersk ortodoksi og trolddomsforfølgelser

v/Lektor & Ph.d. Louise Nyholm Kallestrup

31. oktober 1517 går en vred ung mand op mod kirken i Wittenberg og sømmer et papir fast på kirkedøren. På papiret står 95 teser, der bliver startskuddet til en af de største omvæltninger i Europas og Danmarks historie.

Martin Luther var mange ting: både munk, professor og ægtemand, men først og fremmest en rebel, der satte ord på sin tids behov for forandringer. I 2017 er det 500 år siden, hans forandrende vinde blæste ind over Europa og Reformationen stod for døren. Det markeres i hele norden, både hos kirken selv, men også i det omkringliggende samfund, som Luther fik afgørende indflydelse på. 
 

BEMÆRK: Aktiviteten afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet, hvorfor også andre end Akademiets deltagere kan deltage.

Dette foredrag er en del af en forelæsningsrække om reformationen - du kan deltage i et enkelt, et par eller alle foredrag, som du nu har lyst. Forelæsningsrækken afvikles både i Odense og Kolding - men på forskellige datoer.

PRAKTIK: Der er ingen spisepause eller forplejning.

FIND VEJ: Du finder lokale 11.57 (auditorium) på 1. plan her! HUSK at registrere dig hvis du er i bil og parkerer ved SDU - se kort over parkeringsforhold og parkeringsprocedure ved SDU Kolding her!

AFVIKLER: Der er ingen afvikler fra Akademiet til stede til denne aktivitet. Fremmøde føres derfor som fjernregistrering, hvilket vil sige at du ved fremmøde til aktiviteten skal skrive til Kira på tlf. +45 5383 6945 at du er til aktiviteten, og det vil så efterfølgende blive registreret på din aktivitetsoversigt.

 
  • Antal deltagere:
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk