Kunst & andre løgnhistorier

  • Torsdag, 20. april 2017 - 15:30 til 19:00
  • Brandts, Brandts Torv 1, 5000 Odense C, Mødested: Billetsalget
  • Du kan tilmelde dig dette arrangement, hvis du er fra:
    Årgang: 2015, 2016
  • Afdeling: - Fyn - Sydjylland
  • Sidste tilmeldingsfrist: Onsdag, 12. april 2017 - 12:00 - men du skal logge ind først.

Kulturvidenskabeligt besøg på Brandts Kunstmuseum, hvor du kommer under huden på kunsten og formidlingen heri.

Kunst og andre løgnhistorier: Vilhelm Lundstrøm

v/Kunstformidler Louise Russo, Brandts

Hvordan formidler man sådan, at publikum virkelig lytte efter, hvad man siger? Hvordan er formidlerens stemmeføring og kropsholdning? I et undervisningsforløb med temaet ”Kunst og andre løgnhistorier” er vores fokus god og gribende formidling. Det gør vi ved først at se temaudstillingen ”Vilhelm Lundstrøm og den gode smag”, hvor vi både skal lære om den modernistiske kunstner og hvilken indflydelse han har haft på dansk design, men samtidig have for øje hvordan formidleren fra Brandts klarer opgaven. Derefter skal vi i vores undervisningslokale arbejde med dramaøvelser. Der er både øvelser i stemmeføring og artikulation, men også øvelser i forskellige udtryk kroppen kan have. Du lærer at spille forskellige temperamenter, hvordan træder fx en melankoliker ind i et lokale, hvordan præsenterer denne sig selv, hvordan ændrer kroppen sin holdning?

I workshoppen skal du og dine meddeltagere på besøg i Brandts Samling og filme hinanden formidle kunstværker. Reglerne er, at I skal vælge en af de temperamenter vi har lært at spille i dramaøvelserne og lade denne fremlægge en selvopfunden løgnhistorie om kunstværket. Filmklippene vises afsluttende for hele holdet, og sammen analyserer vi hvordan stemmeføring, kropsholdning og fortælling fungerer sammen.
 

FORBEREDELSE: Læs om temaudstillingen ”Vilhelm Lundstrøm og den gode smag” inden aktiviteten her!

PRAKTIK: Der er spisepause men ingen forplejning, så HUSK madpakken!

FIND VEJ: Du finder Brandts her!

AFVIKLER: Janne - tlf. +45 2128 0736 mail: janne@ungetalenter.dk, kontaktes på dagen hvis du bliver forsinket eller forhindret på dagen.

  • Antal deltagere: 24
  • Lærer: JH
  • Type: Valgfri

Tilbage

FacebookFind os på facebook
linkedinVær en del af vores netværk